Koning Filip bezoekt de RSZ 2020-02-04

Op 18 februari 2020 brengt Zijne Majesteit Koning Filip een werkbezoek aan de RSZ. De koning wil zo de 75ste verjaardag van de RSZ luister bijzetten. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de RSZ dat het staatshoofd onze instelling bezoekt.

Een vernieuwende organisatie

De RSZ was in de jaren negentig een van de pioniers van de digitalisering van de overheid in België. Sinds 2003 verlopen alle aangifteprocessen elektronisch, waardoor de RSZ zich ontpopt heeft tot een van de grootste dataleveranciers binnen de federale overheid.

En ook nu vernieuwt de RSZ nog volop. Tijdens zijn bezoek zal de Koning kennismaken met een aantal projecten waarmee de RSZ de toekomst van zijn administratieve organisatie voorbereidt. Nieuwe technologieën, zoals artificiële intelligentie en doorgedreven vormen van digitalisering, spelen daarin een belangrijke rol.

Maar ook nieuwe organisatievormen helpen om de kwaliteit van de dienstverlening van de RSZ en de sociale zekerheid op te verbeteren. Medewerkers van de RSZ zullen de Koning zelf toelichting geven bij het belang van al deze vernieuwingen.

Copyright foto: Belga News

^ Back to Top