foto van een RSZ-medewerker in de sportzaal die oefent met een boksbal

De RSZ heeft het label van ‘Sportbedrijf’ gekregen

Vanaf nu mag de RSZ zich officieel ‘Sportbedrijf’ noemen. We hebben namelijk het label van ‘Sportbedrijf’ ontvangen van Sport Vlaanderen, het agentschap van de Vlaamse overheid dat verantwoordelijk is voor het sportbeleid van de Vlaamse Gemeenschap.

foto van een RSZ-medewerker in de sportzaal die oefent met een boksbal

Deze erkenning toont aan dat we ons als bedrijf inzetten voor het welzijn van onze werknemers, met een specifieke focus op gezondheid, sporten en beweging. Ze sluit mooi aan bij een eerder initiatief van de Franse Gemeenschap die ons sportproject in 2020 indiende als Belgische ‘success story’ voor een publicatie van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het label motiveert ons om ons aanbod van sport- en bewegingsactiviteiten verder te ontwikkelen en ons te blijven inzetten om een gezonde levensstijl te promoten bij de medewerkers.

Genomineerd voor een Sportbedrijf-Award

Daarnaast is de RSZ ook in de running voor een Sportbedrijf-Award. We zijn één van de laatste drie kanshebbers in de categorie non-profit met meer dan 250 medewerkers.

“We geloven bij de RSZ in de motiverende en verbindende kracht van sport en lichaamsbeweging”, zegt Koen Snyders, administrateur-generaal van de RSZ.

“De laatste jaren hebben we daarom ook veel geïnvesteerd in een goed uitgeruste sportzaal, voorzieningen voor collega’s die met de fiets naar het werk komen en professionele begeleiding. Zo bieden we dagelijks tijdens de middagpauze en na de uren begeleide sporttrainingen aan. Een professionele sportcoach begeleidt zowel collega’s die willen werken aan een meer sportieve levensstijl als zij die na een periode van afwezigheid wegens zware ziekte of ongeval instappen in een terugkeertraject naar het werk. Dat we nu het label van Sportbedrijf hebben ontvangen en zijn genomineerd voor de Sportbedrijf-Award, is een mooie erkenning van de inspanningen die we hebben gedaan.”