Nieuws

28-04-2021

Pas op voor phishing! 

Phishing is een techniek om mensen online op te lichten. Via valse e-mails, websites of per telefoon, hengelt een oplichter naar uw persoonsgegevens, zodat hij u geld afhandig kan maken.

06-02-2024

Opgelet voor phishing! 

Er zijn oplichters aan het werk die in naam van de RSZ een e-mail sturen met als onderwerp: Herinnering algemene provinciebelasting 2023. De oplichters moedigen je aan om het bericht te bekijken via een frauduleuze link.

31-01-2024

Zorgopleidingen Sociale Maribel krijgen eigen website 

De opleidingen van het Fonds Sociale Maribel voor de overheidssector hebben hun eigen website gekregen: Opleidingen Openbare Zorg. Die nodigt werknemers uit om zich bij te scholen tot zorgkundige of verpleegkundige. De site bundelt alle praktische informatie voor werknemers én werkgevers.

De steun van het Fonds Sociale Maribel is specifiek gericht op werkgevers uit de openbare zorgsector.

05-12-2023

Working in the Arts: de amateurkunstenvergoeding in een nieuwe onlinedienst 

Er zijn veranderingen op til in de sociale zekerheid voor wie in de kunsten werkt. De RSZ en de FOD SZ lanceren Working in the Arts, een nieuwe onlinedienst die aangepast is aan de nieuwe situatie. Vanaf nu kunnen kunstenaars én hun opdrachtgevers zich registreren om samen gebruik te maken van de amateurkunstenvergoeding. De nieuwe regeling treedt in werking op 1 januari 2024.